School Knokke-Heist (with L.U.S.T. architecten)
1 | 16     all   
2 | 16     all   
The project area is located in the armpit of a residential zone which opens onto a green open landscape.
3 | 16     all   
The site is marked by a dyke, that separates the residential zone to the open landscape.
4 | 16     all   
Each classroom will have its own garden, protected by the dyke.
5 | 16     all   
The program positioned around a central axis: by moving the multifunctional hall along the other side places arise surrounding outdoor areas.
6 | 16     all   
Repositioning of the volumes in function of the outdoor space.
7 | 16     all   
The main access and playgrounds.
8 | 16     all   
All classrooms are north orientated, each with its own outside space The common area is structured by a number of volumes with specific functions such as administration, kitchen, dressing rooms, ...
9 | 16     all   
Transparency and visual relationships.
10 | 16     all   
A continuous common area is recharged by the program, such as an open learning centre, theatre classroom, reception area,...
11 | 16     all   
12 | 16     all   
Ground level
13 | 16     all   
Playground elementary school
14 | 16     all   
15 | 16     all   
Playground nursery school
16 | 16     all   
Multifunctional hall
Nursery and primary school,
Knokke Heist

Competition , 2010
Nursery and primary school,
Knokke Heist

Competition , 2010

Area : 3 195 m²
Client : City of Knokke

In association with
L.U.S.T. architecten

Team
Alexander Dierendonck
Isabelle Blancke
Pierre de Brun
Dennis Schouwers
Simon  Dauwe

Consultants
Boydens - Technical engineering
Studieburo Mouton - Structural engineering

17 | 16     all