Care center Zuienkerke
1 | 18     all   
2 | 18     all   
The site is an open field that largely opens on the lake.
3 | 18     all   
Analysis of the site: 4 different atmospheres.
4 | 18     all   
Programatic proposal : care hotel + camping + recreation
5 | 18     all   
6 | 18     all   
Work models for the hotel
7 | 18     all   
The building is distributed by a continuous corridor, opened on the landscape / garden. Its two floors are wrapped around a central courtyard that ensures intimacy for the guests.
8 | 18     all   
The ring offers multiple opportunities of interactions with the landscape.
9 | 18     all   
The landscape penetrates the courtyard.
10 | 18     all   
Ground level : public functions, staff area and garden oriented guestrooms
11 | 18     all   
Plan level 0
12 | 18     all   
13 | 18     all   
View from guestroom towards the garden
14 | 18     all   
Level +1. The corridor swaps sides, according to orientation and position of the guest rooms.
15 | 18     all   
Plan level +1
16 | 18     all   
View from corridor, towards the garden
17 | 18     all   
18 | 18     all   
Axonometric view
Masterplan and care center,
Zuienkerke

Competition , 2011
Masterplan and care center,
Zuienkerke

Competition , 2011

Area : 4 770 m²
Budget : 5 330 000 €
Client : Red Cross

Team
Alexander Dierendonck
Isabelle Blancke
Simon Vermote
Pierre de Brun
Simon  Dauwe
Sarah Bijtebier
Rasa Anaityte

Consultants
Boydens - Technical engineering
COBE - Structural engineering
SSA/XX Kris Coremans - Landscape design

19 | 18     all